Suojaa ihoasi ulkoisilta tekijöiltä

Suojaa ihoasi ulkoisilta tekijöiltä

Aurinko, kylmä, saaste...

Ihon suojaaminen ympäristön vaikutuksilta tarkoittaa ihon luonnolliselle suojakerrokselle omistetun kauneusrutiinin omaksumista.

Ainesosat: ravitsemus, kosteutus, pehmeys ja anti-UV-suodattimet!

  Miten suojaat ihoasi saasteilta?

  Saastuminen on todellinen vitsaus ihollemme. Tutkijat ovat todellakin osoittaneet, että se nopeuttaa ihon ikääntymistä vapauttamalla vapaita radikaaleja. Se ei myöskään ole ainoa haitallinen vaikutus, koska se voi saada ihon näyttämään rasvaisemmalta tai epätäydellisyyksiä! Lyhyesti sanottuna, jos haluat pitää ihosi nuorena pidempään ja päästä eroon epätäydellisyydestä, vihollinen, jolta sinun on suojeltava itseäsi, on saastuminen.

  Miten?

  Ensinnäkin huolellista kasvohygieniaa noudattamalla: poista meikki ja jos ihosi on rasvainen, puhdista se aamuin illoin maidolla, puhdistusgeelillä tai puhdistavalla misellivedellä.

  Valitsen kasvojen puhdistusaineen

  Käytä sitten enemmän tai vähemmän ravitsevaa kosteusvoidetta jokaisen pesun jälkeen ihosi luonteesta riippuen: kevyt rasvaiselle iholle, sulavampi normaalille ja kuivalle iholle. Hyvin kosteutettu orvaskesi on paremmin suojattu ulkoisia tekijöitä, kuten saastumista, vastaan!

  Valitsen ilmankostuttimeni

  Jos ihossasi on merkkejä vapaisiin radikaaleihin liittyvästä aggressiosta (rypyt, samea iho, epätäydellisyydet, mustapäät jne.), voit ottaa E-vitamiinin, joka on yksi rikkaimmista tähän mennessä tunnetuista antioksidanttisista aktiivisista ainesosista.

  E-vitamiinin puhtaan aktiivisen ainesosan löytäminen

  Miten suojaat ihoasi auringolta?

  UVA- ja UVB-säteet vaikuttavat orvasketeen ja korostavat erityisesti saasteiden vaikutuksia.

  UVA-säteet ovat niitä säteitä, jotka tunkeutuvat ihoon syvimmin. Ne ovat vastuussa ihon ikääntymisestä. Olemme velkaa näiden ultraviolettisäteiden aiheuttaman hyperpigmentaation aiheuttamien ruskeiden täplien esiintymisen.

  UVB-säteet aiheuttavat auringonpolttamia. Nämä tuskalliset palovammat voivat jättää iholle arpia, jotka voivat muuttua ruskeaksi ajan myötä.

  Sääntö numero yksi, rajoita altistumista viileämpään aikaan ja pysy varjossa, jos mahdollista!

  Sääntö numero kaksi, käytä aurinkovoidetta, joka antaa riittävän suojan UVA- ja UVB-säteitä vastaan. Ihanteellinen aurinkosuojakerroin (SPF tai SPF englanniksi) on vähintään 30. Jos et ole vielä altistanut itseäsi auringolle ja ihosi on altis auringonpolttamalle, voit valita Livben SPF50+ -tuotteet, joiden avulla voit taistella UVA:ta vastaan.

  Valitsen aurinkosuojani

  Tarvittaessa voit rauhoittaa melaniinipuolen leikkiä ja vähentää auringon aiheuttamia ruskeita pilkkuja glabridiinilla, joka on loistava vaalentava aine ja antaa tasaisemman ihon.

  Toinen ihon suuri vihollinen: kylmä!

  Talvella ilma kuivuu ja ihosi altistuu toisinaan pakkaselle sekä toistuville kylmän kuuman vaihteluille ja päinvastoin. Johtopäätös? Iho kiristyy, punoittaa, kutisee, tuntuu epämukavalta... Lyhyesti sanottuna se kuivuu! Lisäksi kylmä voi pahentaa joitain jo olemassa olevia ihosairauksia, kuten atooppista ihottumaa.

  Yksi ratkaisu: suojaa ihoa hyvin vahvistamalla hydrolipidikalvoa. Jos ihosi on kuiva, muista antaa lisäravinteita rikkaammalla kosteusvoiteella (esimerkiksi kasviöljyissä).

  Oletko taipuvainen leikkimään erakkoa talvella? Varmista, että käyt ulkona vähintään kerran päivässä ja suojaa ihoasi hyvin. Piilossakin aurinko tekee hyvää ihollesi, moraalillesi ja immuunijärjestelmällesi!