Hva gjør Argan Oil

Hva gjør Argan Oil

Arganolje har blitt brukt i århundrer i kjøkken, kosmetikkindustrien og til medisinske formål.

Den er rik på essensielle næringsstoffer, antioksidanter og anti-inflammatoriske forbindelser.

Medisinsk forskning på arganolje har vist at det kan bidra til å forhindre mange kroniske sykdommer, inkludert diabetes, hjertesykdom og til og med kreft. Det har også blitt funnet at det kan brukes i behandling av ulike hudproblemer.

Mens nåværende forskning ikke har konkludert uttalt effektiviteten til arganolje i behandling av noen av disse tilstandene, har mange mennesker rapportert positive resultater etter å ha brukt den.

1. Arganolje gir en god kilde til linol- og oljefettsyrer, to oljer kjent for å fremme helse. Den har også høye nivåer av vitamin E.

2. Flere forbindelser i arganolje kan bidra til å redusere betennelse og oksidativt stress, selv om mer forskning er nødvendig.

3. Fettsyrene og antioksidantene i arganolje kan bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom, selv om mer forskning er nødvendig.

4. Noen dyrestudier viser at arganolje kan redusere blodsukker og insulinresistens for å forhindre diabetes. Imidlertid mangler menneskelige studier.

5. Noen prøverørsstudier har avslørt de potensielle kreftbekjempende effektene av arganolje, selv om det er behov for flere studier.

6. Flere små studier viser at arganolje kan være effektivt for å redusere aldringstegn ved inntak eller påføring direkte på huden din.

7. Selv om arganolje tradisjonelt har blitt brukt til å behandle hudinfeksjoner, er det begrenset bevis som støtter dette. Imidlertid kan antiinflammatoriske forbindelser være til nytte for hudvev.

8. I en dyrestudie akselererte arganolje brukt på brannsår tilheling. Imidlertid er menneskelig forskning nødvendig.

9. Arganolje foretrekkes ofte for å fukte huden og håret. Noen studier viser at fettsyrene i arganolje kan støtte sunn og fuktig hud og redusere hårskader.

10. Arganolje brukes ofte som et middel for å behandle strekkmerker, selv om ingen vitenskapelige data støtter dette.

11. Selv om noen hevder at arganolje er effektiv i behandling av akne, støtter ingen studier dette. Det er imidlertid uttalt at det kan redusere rødhet og lindre irritasjonen forårsaket av akne.

12. På grunn av den nylige økningen i popularitet, er arganolje allment tilgjengelig og enkel å bruke for hud, hår og mat.

Fordeler med arganolje for huden

Arganolje brukes ofte lokalt i ren form. Imidlertid er det også ofte inkludert i ingrediensene til kosmetiske produkter som kremer og hudkremer.

Selv om arganolje vanligvis påføres direkte på huden, anbefales det å begynne å bruke små mengder for å unngå mulige bivirkninger.

Fordeler med arganolje for hår

Arganolje kan påføres direkte for å øke fuktighetsinnholdet i håret, redusere brudd eller redusere krus. Du kan bruke applikasjonen i både fuktig og tørt hår.

Du kan også inkludere arganolje i sjampoen eller balsamen din.

Hvis du bruker det for første gang, anbefales det å starte med små mengder for å observere hvordan håret ditt vil reagere. Hvis håret ditt er naturlig fet, påfør kun argan på tuppene for å unngå fet hår.

å lage mat

Hvis du vil prøve arganolje i måltidene dine, søk etter former spesielt tilberedt for matlaging eller sørg for at produktet du kjøper er 100 % ren arganolje.

Du bør ikke bruke arganolje, som selges for kosmetiske formål, i måltidene dine.

Arganolje, som brukes i matlaging, brukes ofte til å dryppe over pasta eller grønnsaker. Den er ikke egnet for bruk i retter med høy temperatur, da den lett kan brenne seg.