Hva er mandelolje?

Hva er mandelolje?

Omtrent 50 % av vekten av tørre mandler består av olje. Oljen i mandelen ekstraheres ved pressemetode ved å bruke minimum varmebehandling.

Uraffinert mandelolje beholder sine næringsstoffer og smak. En høy grad av varmebehandling og i noen tilfeller ulike kjemikalier brukes til å lage raffinert mandelolje. Raffineringsprosessen utføres for å gjøre mandelolje mer motstandsdyktig mot varme. Etter raffineringsprosessen kan den imidlertid miste ulike næringsverdier. Søtmandelolje og bittermandelolje er forskjellige fra hverandre.

Generelle fordeler med mandelolje

Mandelolje er veldig rik på vitamin A og E. Den inneholder også magnesium, fosfor og kobber. Mandelolje, som er rik på antioksidanter, kan bekjempe frie radikaler. Mandelolje, som også er anti-inflammatorisk, har immunforsterkende egenskaper.

Mandelolje, som inneholder omega-3 fettsyrer, er også en god hjelper for å opprettholde sunne kolesterolnivåer og forbedre hukommelsen. Det er også svært nyttig for å redusere risikoen for sykdommer som kreft og hjertesykdom.

Fordeler med mandelolje for huden

Mandelolje har blitt brukt i mange år for å hvile huden og til å behandle sår og kutt. Det brukes i kinesisk og ayurvedisk praksis for behandling av eksem og psoriasis.

Bortsett fra å berolige tørr hud, kan mandelolje forbedre hudfargen og hudtonen. Mandelolje er ganske mykgjørende. Det gjør dette ved å bidra til å balansere fuktighetsabsorpsjon og vanntap.

Takket være dets antibakterielle innhold og vitamin A-innhold er mandelolje ofte foretrukket i behandlingen av akne.

Med vitamin E den inneholder, er den også en god hjelper til å helbrede skadene på huden din av solen.

Mandelolje kan også brukes til å forsinke og redusere tegn på aldring og for å fjerne arr.

Mandelolje er en god fuktighetskrem som raskt tas opp av kroppen vår. Derfor kan den brukes over hele kroppen. For å få mest mulig ut av fordelene kan du bruke den enten som en ditekr eller ved å blande den med essensielle oljer. Mandelolje er et veldig godt massasje- og hudpleieprodukt i tillegg til å være en god fuktighetskrem.

På grunn av sine sterke soppdrepende egenskaper er mandelolje et godt alternativ for problemer som ringorm og for å lindre soppinfeksjoner på føttene.

Mandelolje kan brukes skånsomt som hud- og sminkefjerner.

Fordeler med mandelolje for hår

Hvis du tror at mandelolje bare er gunstig for huden din, tar du feil. Mandelolje, som er et godt næringsstoff, mykgjør og styrker håret ditt. Rik på vitamin B-7 (biotin), er mandelolje et godt alternativ for å holde hår og negler sunne og sterke. Den er kjent og foretrukket som en naturlig SPF (Sun Protection factor) som beskytter håret ditt mot de skadelige effektene av solen.

På grunn av sine antibakterielle og soppdrepende egenskaper er mandelolje effektiv til å behandle hodebunnen og balansere gjæren som forårsaker flass. Den absorberes lett av huden og er et effektivt påføringsverktøy for å fukte hodebunnen og rense hårsekkene.

Du kan også bruke mandelolje for å helbrede skadet hår og jevne ut kruset hår. Før du tørker håret, er litt mandelolje nok til å fukte tuppene og jevne ut kruset.