Bruker tanning olje

Bruker tanning olje

Når sommersolen begynner å vise seg, er den for de fleste rettet mot å oppnå den perfekte brunfargen.

Å få den perfekte brunfargen kan øke selvtilliten din og hjelpe deg å føle deg lykkeligere.

Det er ingen overraskelse at det finnes så mange merker av solbrune oljer. Selv om det kan virke enkelt å velge et produkt som hevder å gi en rask og varig brunfarge, er det svært viktig å forstå hvordan disse oljene faktisk fungerer og problemene du bør vurdere.

Hvordan virker tanningolje?

Spesielt de siste 30 årene har bruken av garveolje økt betraktelig i vårt land. Men de aller fleste brukere har ingen anelse om hvordan disse oljene fungerer.

Tanning oljer stimulerer kroppen til å produsere mer melanin. Av denne grunn gir den en raskere brunfarge. Etter bruk av disse oljene aktiverer det melanocyttene i kroppen din og får dem til å produsere melanin raskere. Jo høyere konsentrasjon av melanin i huden din, desto lettere blir kroppen brun.

Vi kan oppsummere noen problemer som må vurderes for å få gode resultater ved å bruke tanningolje;

Sørg for å påføre oljen over hele kroppen for å få en jevn brunfarge.

La solariumsoljen bli absorbert av huden din. Dette gjør at oljer holder huden fuktig og fylt opp med næringsstoffer.

Påfør på nytt hver 2-4 time eller hver gang du kommer i kontakt med vann.

Hvis det ikke er noen solkrem i solkremen, sørg for å bruke solkrem separat.

Hva er fordelene med tanningolje?

Mange merker har et bredt utvalg av tanningoljer tilgjengelig. Det er viktig å kunne finne et produkt som holder huden din sunn og frisk. Mange solbrune oljer bidrar til å fukte huden din. Dette er spesielt viktig hvis du tilbringer tid ute i solen. Disse oljene er spesielt gode for personer med tørr hud, da de bidrar til å forbedre utseendet og følelsen av huden.

Livben tanning oil inneholder kokosolje som er flott for å myke opp huden. Mange liker å bruke brunsolje som fuktighetskrem hele året og beholder sommerfølelsen selv på de mørkeste dagene.

I tillegg inneholder Livben solariumoljer essensielle vitaminer og næringsstoffer som huden din trenger under soling. Den inneholder også antioksidanter som bidrar til å redusere effekten av UV-stråler på huden, samtidig som den gir den raske og effektive gløden.

 Hva er risikoen ved solbrune oljer?

Helsen din skal alltid komme først. Uansett hvor mye du ønsker å bli brun! Tanning oljer er spesielt laget for å hjelpe deg å bli brun. Det betyr at du må være i solen for at prosessen skal skje. Noen solbrune oljer har en liten solbeskyttelsesfaktor (SPF), som øker mengden UV-stråler som absorberes. Til tross for den flotte huden du kan få av å sitte i solen, er det viktig å huske at UV-stråler kan være skadelige og ha konsekvenser som:

solbrenthet
for tidlig aldring av huden
rynker
øyeproblemer
Hudkreft

Derfor er det ekstremt viktig å begrense tiden du tilbringer i solen mens du soler deg. Prøv å ikke være ute av direkte sollys for lenge i rushtiden mellom 11.00 og 15.00, og sørg for å ta regelmessige pauser for å sitte i skyggen. På toppen av det har alle et melaningrensepunkt der det ikke kan produseres mer melanin fysisk. Dette skjer vanligvis etter 2-3 timer og etter dette punktet anbefales det å slutte å sole seg eller i det minste ta en pause.

Bør du bruke tanningolje med andre produkter?

Som vi nevnte tidligere, har mange av solbrune oljer svært lite SPF i seg for å gi en raskere brunfarge.

Derfor anbefaler vi på det sterkeste å bruke brunsolje i kombinasjon med andre solbeskyttelsesprodukter. Å påføre en solkrem med SPF før du påfører solariumsoljen på kroppen din gir et lag med beskyttelse. Jo høyere SPF, jo mer beskyttelse får du mot UV-stråler. Regelmessige pauser fra solen anbefales imidlertid alltid, selv om solkrem påføres først.