Valnøttolje

Valnøttolje

Vegetabilske oljer gir oss mange fordeler. Blant dem er det de som kan påføres huden for å gi næring og fornye huden, og som også kan inntas som en del av et sunt og balansert kosthold. Valnøttolje er en av dem! Her er alt du trenger å vite om det.

Valnøtttreet, opprinnelig vanlig i Iran og den eurasiske regionen, er i dag et veldig vanlig tre som produserer små fete frukter. Valnøtter har en sterk smak og tett tekstur. Det er mulig å få olje fra valnøtter ved forskjellige prosesser. Denne oljen, grønn eller gylden gul, har en karakteristisk fruktig lukt. Det er en av de beste antioksidantoljene fordi den naturlig inneholder antioksidantkomponenter, inkludert vitamin E og polyfenoler.

Miraklet med valnøttolje

Valnøttolje er en ekte hjertehelsepartner. Som et krydder til måltidene dine hjelper det deg med å forebygge mange plager og sykdommer. På samme måte, når den påføres lokalt, er den gunstig for huden og lar deg dra nytte av dens mange funksjoner. Mykgjørende, antioksidant, regenererende, nærende, lindrende, mykgjørende... Dra nytte av valnøtter!

Sammensetning av valnøttolje

Selv om sammensetningen kan variere betydelig avhengig av produksjonsforholdene, er valnøttolje veldig rik på fettsyrer og er en av de rikeste oljene i omega 3. Inneholder enumettede fettsyrer i form av oljesyre (omega 9 % – 15 % til 23 %). Derfor er det en høyere andel linolsyre i form av alfa-linolensyre (12 til 15 %), som bestemmer omega 3 og én type omega 6 (ca. 55 %). Til dette tilsettes stearinsyre og palmitinsyre, samt andre ingredienser som vitaminer (A, E, K1), mineralsalter og fytosteroler og polyfenoler. Naturlig rik på aktive ingredienser og essensielle næringsstoffer, gir denne forbindelsen betydelige helsefordeler til valnøttolje.

Fordeler med valnøttolje

Hva er fordelene med valnøttolje for hud, hår og generell helse?

En hjertesunn vegetabilsk olje, valnøttolje inneholder essensielle fettsyrer med velkjente fordeler for forebygging og kardiovaskulær helse. Det er kjent at valnøttolje brukes til å forebygge hjerte- og karsykdommer, åreforkalkning og åreforkalkning. Det kan konsumeres for å forhindre hypertriglyseridemi i tillegg til å øke kolesterolnivået i kroppen. Fordelaktig mot åreforkalkning og alle kjente kardiovaskulære plager, er denne vegetabilske oljen en av de beste oljene å integrere i kostholdet vårt. Men det er ikke alt! Denne oljen brukes for å redusere risikoen for hjerneslag.

Disse fordelene er knyttet til omega 3 og omega 6 som finnes i sammensetningen. De er kolesterolsenkende. Derfor begrenser de blodplateaggregering og fremmer vasodilatasjon så vel som blodfluiditet.

anti-inflammatorisk olje

Valnøttolje inneholder en betydelig del av fettsyrene omega 6. Valnøttolje har betydelige antiinflammatoriske egenskaper. På denne måten hjelper det å forhindre betennelse i kroppen og/eller huden din. Det kan brukes til å redusere kroniske eller midlertidige inflammatoriske smerter, samt smerter som påvirker huden (kutane betennelser), enten relatert til en medisinsk tilstand eller ikke. Derfor har valnøttolje også en interessant kraft når det gjelder immunitet, da den er med på å styrke immunforsvaret. Det hjelper kroppen å reagere bedre på potensielle ytre angrep.

Valnøttolje for forebygging av nevrale og kognitive lidelser

Valnøttolje gir oss alle fordelene med essensielle fettsyrer. Dette betyr at det også kan bidra til å forhindre nevrologiske, nevrale og kognitive lidelser. Derfor brukes det i forebygging av Alzheimers sykdom. Derfor kan denne oljen også hjelpe mot plager og sykdommer en gang rapportert hos pasienter. Antioksidantene den inneholder er også svært nyttige for å beskytte cellene mot skade fra frie radikaler på hjernesystemet. For det andre trenger den antioksidanter og essensielle fettsyrer for å fungere optimalt. Valnøttolje gir oss betydelige mengder. Dette krever å integrere det i kostholdet vårt.

Valnøttolje for eliminering av tarmparasitter

Noen vegetabilske oljer er svært effektive for å regulere passasjen og øke tarmkomforten. Slik er det også med valnøttolje. Dette har vist seg å være sjelden effektivt for å eliminere tarmparasitter og forhindre at de oppstår. På samme måte kan den brukes til å lindre de fleste fordøyelses- og inflammatoriske plager (ikke bare fordøyelsessystemet). Det er et sunt fett som kan bidra til å forbedre kvaliteten på vårt daglige kosthold. Det ville være feil å frata oss selv det!

Fordeler med valnøttolje for huden

Valnøttolje er en av de beste vegetabilske oljene for huden. Den har mykgjørende, antioksidant, nærende, regenererende, mykgjørende og beroligende egenskaper. Dermed tilbyr den en cocktail av essensielle næringsstoffer for å gi næring til huden og gjenopprette dens elastisitet. Med sin ernæringsmessige sammensetning rik på naturlige antioksidanter (vitamin E, polyfenoler), forhindrer valnøttolje hudens aldring forårsaket av frie radikaler.Det hjelper å spise og kjempe mot dem. Derfor har den antialdringsegenskaper som vi kan dra nytte av ved å inkludere den i våre matlagings- eller kosmetiske oppskrifter.

Dermed kan valnøttolje få huden til å se yngre ut, mer fleksibel, lysere og sunnere. Det kan også brukes til å behandle akne og symptomer på hudsykdommer som eksem eller psoriasis.

Valnøttolje for hår og negler

Tørt, slitt, livløst og krøllete hår kan gjenvinne sin nye glans med valnøttolje. Som hårmaske revitaliserer den hodebunnen og gir næring til håret i dybden. Det er en av de beste bæreroljene å påføre i håret. Men vi kan sikre at neglene også drar nytte av fordelene. Faktisk hjelper det å styrke og rense sprø og slitte negler. Vi kan gjøre neglene vakrere og sterkere ved å dyppe dem i et valnøttoljebad.

Andre indikasjoner og fordeler med valnøttolje

Valnøttolje kjenner noen få andre indikasjoner som forebygging av osteoporose og anemi. Det er også gunstig for å forhindre tretthet og bekjempe tretthet. De essensielle fettsyrene i denne vegetabilske oljen skiller seg ut for å forebygge kreft og balansere en sunn vekt.

Oljebruk og tips

Hvordan kan du best bruke valnøttolje for å høste helsemessige fordeler?

Mulig bruk av valnøttolje inkluderer massasje (produkter, salver, sjampoer, etc.) direkte på huden eller håret. Det kan også konsumeres som en del av et balansert kosthold. På grunn av oksidasjonspotensialet bør valnøttolje ikke varmes opp. Den brukes kun som krydder i salater eller ferdigkokte grønnsaker. Det kan også legges til supper og salatdressinger. Det kan også erstatte oljer i baking. Det anbefales også å oppbevare i en liten ugjennomsiktig beholder i kjøleskapet.

Når det gjelder påføring på huden, krever den ingen spesiell pleie (bortsett fra i tilfelle nøtteallergi). Det er fullt mulig å assosiere det med andre vegetabilske oljer i pleien du skal lage for huden eller håret.

Kontraindikasjoner for bruken

Nøtter er ofte gjenstand for mer eller mindre betydelige allergier. Personer med allergi bør unngå å konsumere det eller påføre det på huden. Hvis du er i tvil, gjør en liten hudtest ved å påføre noen dråper olje på albuen. Hvis det ikke er noen reaksjon innen 24 timer, kan du bruke den på huden din. En medisinsk uttalelse kan selvfølgelig også innhentes.

Velge riktig vegetabilsk olje

Som med alle andre vegetabilske oljer, bør valnøttolje velges riktig. Så det avhenger av produksjonsmåten. Velg oljer fra økologisk landbruk. De inneholder ikke skadelige forurensninger og plantevernmidler. Dessuten er det bare den første kaldpressede prosessen som gjør det mulig å oppnå en næringsrik olje og beholde alle fordelene. For å dra nytte av fordelene med valnøttolje, velg først ekstra virgin olje oppnådd ved kaldpressing!