Nærende og styrkende søt mandelolje

Nærende og styrkende søt mandelolje

Siden søt mandelolje er kjent for sin effekt mot strekkmerker, er det et foretrukket produkt på grunn av dets fordeler på huden og håret til voksne og huden til babyer.

Hva er søt mandelolje?

Dens mykgjørende egenskaper har gjort underverker siden antikken, ettersom egyptiske kvinner allerede har brukt den til å lage salver. Ekstrahert fra kjernen til mandeltreets frukt, har søt mandelolje overlevd gjennom tidene og har overlevd til i dag med sine mange dyder. Sammensetningen er virkelig rik: den inneholder selvfølgelig fettsyrer, inkludert omega 6 (linolsyre) og 9 (oljesyre), samt vitamin A og E, mineraler og sporstoffer, fytosteroler (spesielt forbedrer mikrosirkulasjonen) og terpener. alkoholer (spiller en konserverende rolle). Søt mandelolje er veldig mykgjørende, mykgjørende og styrkende.

Fordeler med søt mandelolje

Søt mandelolje fukter og beskytter hud og hår, samtidig som den gjenoppretter vitalitet og glans. Beroligende, lindrer irritasjon og kløe. Nærende, det er utmerket i forebygging av strekkmerker så vel som i tilfeller av sprukket eller tørr hud. Ved å øke hudens elastisitet og fremme celleregenerering, er den også en utmerket naturlig anti-rynke. En av de viktigste fordelene med søtmandelolje er at den passer for alle hudtyper, spesielt babyhud.

Søt mandelolje er rik på vitaminer, spesielt vitamin A, som øker hudens elastisitet, og vitamin E, som akselererer reparasjon av celler. Avledet fra kjernen til mandeltreet, er denne oljen kjent for sine mykgjørende og mykgjørende egenskaper, spesielt for huden til gravide kvinner og babyer. Den er ideell for daglig bruk takket være dens mange fordeler.

Hvis du har tørr, irritert eller bare skjør hud, vil ren påført søt mandelolje styrke huden din og gjøre den mykere. Bruk gjerne dersom det er sprekker, sprekker eller solbrenthet. Til alle årstider beskytter denne oljen huden ved å styrke dens hydrolipidiske film. Du kan bruke den til å lage en pose med rørsukker (i like deler).

Lindrer kløe og irritasjon hos voksne og barn. Rik på sink, lindrer den eksem og psoriasis og hjelper til med å forhindre bakterielle infeksjoner på grunn av tørr hud. Oljen fukter dermed det berørte området og lindrer kløen. For å gjøre dette, masser det berørte området med kamille eller bitter oransje petitgrain essensiell olje fortynnet med noen dråper søt mandelolje. Noen dråper søt mandelolje under badet vil gjøre tørr hud myk.

Den eneste ulempen er at søt mandelolje ikke har en stor penetreringskraft.

Fordeler med søt mandelolje mot strekkmerker

Søt mandelolje påføres for terapeutiske formål samt for å forhindre sprekker i brystet og magen. Søt mandelolje, som er kjent blant vordende mødre, inneholder fettsyrer og vitaminer som forhindrer strekkmerker. Den gir dyp næring til huden, regulerer talgproduksjonen og fjerner død hud. Det øker også elastisiteten til huden, akselererer reparasjonen og blekner arr. Det bør imidlertid ikke brukes permanent under graviditet, leger har vist risikoen for sensibilisering av fosteret for nøtter. Du kan for eksempel erstatte den med sheasmør.

Fordeler med søt mandelolje for hår

Selv om den passer for alle hårtyper, som er en veldig skånsom behandling, anbefales søt mandelolje mest for tørt, ødelagt, sprøtt, krøllete og afro hår. Takket være balsam og hårmasker gir den dyp næring eller påføres direkte på tuppene. Den mykgjørende, søte mandeloljen regulerer talgproduksjonen og eliminerer urenheter, slik at den kan bekjempe flass samtidig som den lindrer kløe i hodebunnen.

Fordeler med søt mandelolje for negler

Hvis du har sprø eller sprø negler, kan du bløtlegge dem i søt mandelolje i fem til ti minutter. Denne operasjonen er også en god forberedelse til manikyr.

Søt mandelolje mot tegn på aldring

Vitamin E som finnes i søt mandelolje er en av de kraftigste antioksidantene som er kjent. Det hjelper til med å reparere noen skader forårsaket av frie radikaler. Tilstedeværelsen av proteiner bremser også aldring av huden, da de gir de aminosyrene som er nødvendige for dannelsen av kollagen. Til slutt hindrer det huden i å tørke ut. Utover dens anti-aldringsegenskaper, renser den huden for urenheter. Ekstremt skånsom, kan brukes som sminkefjerner.

Hvordan velge søt mandelolje?

Velg en 100 % ren og naturlig olje som først er kaldpresset og økologisk.

Hvor kan man kjøpe søt mandelolje?

Du kan kjøpe det i supermarkeder, apotek, organiske produktbutikker og på nett.