Що таке ретинол

Що таке ретинол

Ретинол - це форма ретиноїду, яка є похідною вітаміну А. Він дуже часто використовується в косметиці, де ретинол використовується як антивіковий інгредієнт або відлущуючий засіб.

Особливо тому, що він має здатність надсилати повідомлення до більшості клітин шкіри, що робить його потужним ефектом і видимими результатами на шкірі.

Що таке ретинол і чому ви повинні використовувати його в щоденному догляді за шкірою?

Вплив ретинолу, який є основним активним інгредієнтом протягом багатьох років, більше не потребує доказів через його добре відомий вплив на пружність шкіри, зменшення тонких ліній і зморшок або навіть відлущування шкіри та звуження пор.

Ознайомтеся з нашим повним посібником, щоб дізнатися, чому вам слід використовувати ретинол і як інтегрувати його у свій звичайний догляд за шкірою, які продукти з ретинолом ви повинні використовувати та як часто.

Які основні переваги ретинолу?

• Переваги проти старіння: розгладжує тонкі лінії та зморшки та покращує текстуру шкіри, одночасно покращуючи оновлення клітин та збільшуючи вироблення колагену, надаючи обличчю пружності та щільності. Функція відлущування також допомагає боротися з коричневими плямами для більш рівної та сяючої шкіри.

• Переваги проти плям: ретинол прискорює оновлення клітин і очищає шкіру: по-перше, він очищає пори та регулює вироблення шкірного сала, а по-друге, він розгладжує текстуру шкіри, щоб мінімізувати пори та боротися особливо з недоліками.

Загалом, головними перевагами ретинолу для шкіри є:

• Розгладжує шкіру та зменшує тонкі лінії та зморшки.

• Він підтягує шкіру, стимулюючи колаген, фібробласти та еластин, які допомагають захистити структуру шкіри.

• Ретинол вирівнює тон шкіри та зникає темні плями та шрами від прищів, оскільки він відлущує та потовщує шкіру для рівномірного сяючого кольору обличчя.

• Звужує пори та регулює виділення шкірного сала

Як ретинол діє на шкіру?

Ретинол діє як поверхнево, так і глибоко при нанесенні на шкіру. На поверхні він має позитивний ефект, оскільки стимулює регенерацію клітин і, таким чином, має ефект, подібний до ефекту пілінгу, оскільки він видаляє мертві клітини та створює нові. Однак це точно не засіб для пілінгу. Покращуючи регенерацію клітин, ретинол чудово впливає на зовнішній вигляд шкіри: зменшення коричневих плям, гладка та м’яка шкіра, зменшення розміру пор...

Він також виконує більш глибокий вплив, оскільки може проникати в глибші шари шкіри, надсилаючи повідомлення клітинам. Він не тільки дає наказ клітинам швидше відновлюватися, щоб бути здоровішими та молодшими, а й стимулює вироблення колагену, гіалуронової кислоти та фібробластів, необхідних для гарного збереження структури шкіри. Таким чином, шкіра стає більш гладкою, зморшки і тонкі лінії зменшуються, шкіра відновлює свою пружність і еластичність для молодшого вигляду обличчя!

Щоб сприймати ретинол, шкіра має утворити те, що часто називають «ретиноїдними рецепторами». Ці рецептори є природними білками шкіри, які допомагають ретинолу працювати. Шкіра може утворювати ретиноїдні рецептори при контрольованому використанні, тому зазвичай рекомендується починати з низької концентрації ретинолу та поступово збільшувати її.

Різні види ретинолу

Ретинол належить до сімейства ретиноїдів, це види вітаміну А, які допомагають збільшити та прискорити обмін клітин, ефективно вирівнюють тон шкіри та пом’якшують пошкодження, завдані під час старіння шкіри. Найсильніші ефекти ретиноїдів діють на колаген! Ретиноїди тут мають подвійний ефект: вони допомагають зменшити кількість колагену, що розщеплюється під час перебування на сонці, і стимулюють вироблення нового колагену.

Ретиноєва кислота — це тип рецептурного ретиноїду, доступний у таких формах, як ізотретиноїн або третиноїд, який представляє найбільший ризик подразнення шкіри.

Ретинол є найсильнішим безрецептурним ретинолом. Незважаючи на те, що ретинол дуже ефективний, він приблизно на 20% слабший за ретиноєву кислоту та повільно перетворюється шкірою на ретиноєву кислоту. Це також означає, що подразнення шкіри, викликане ретинолом, менше, ніж ретиноєвою кислотою.

Ретинілпальмітат, ретилпропіонат і ретинілацетат є найм’якшими ретиноїдами, також відомими як ретинілові ефіри. Вони довше перетворюються на ретиноєву кислоту та створюють мінімальний ризик подразнення шкіри.

Мікрокапсульований ретинол: деякі форми ретинолу є мікрокапсульованими, що допомагає стабілізувати ретинол для досягнення максимальної ефективності. Мікрокапсульований ретинол також створює невидимий щит на поверхні шкіри, щоб зменшити втрату вологи, що необхідно для зменшення появи тонких ліній і зморшок.