Kur pas trajtimin e fytyrës duhet ta lajmëroni fytyrën tuaj.

Kur pas trajtimin e fytyrës duhet ta lajmëroni fytyrën tuaj.

Për të ruajtur një lëkurë të shëndetshme dhe të ndritshme, është e nevojshme të keni kujdesin e duhur për lëkurën. Edhe nëse keni kryer një trajtim të fundit të fytyrës, përdorur grim ose kujdesin e bukurisë, është e rëndësishme të dini kur duhet të lani fytyrën tuaj për rezultate të mira në kujdesin e lëkurës. Në këtë udhëzim, po shqyrtojmë se si dhe kur mund të lani fytyrën tuaj pas trajtimit kozmetik në mënyrën më të mirë.

Trajtimet e fytyrës si përlarësimi kimik ose masazhi i fytyrës janë projektuar për të përmirësuar tonin e lëkurës, pamjen dhe shëndetin e përgjithshëm të saj. Është e rëndësishme të ndiqni udhëzimet e veçanta të kujdesit për lëkurën që ju jep specialisti i kujdesit të lëkurës pas trajtimit.

Bazuar në llojin dhe intensitetin e përlarësimit, specialisti i kujdesit të lëkurës do t'ju sugjerojë kur duhet të lani fytyrën tuaj. Në shumicën e rasteve, ju duhet të prisni të paktën gjashtë orë para se të lani fytyrën tuaj për të lejuar përlarësimin të depërtojë dhe të punojë në mënyrë efektive.

Pas përlarësimit kimik, ju rekomandohet të prisni të paktën 12-24 orë para se të lani fytyrën tuaj. Kjo lejon lëkurën të shërohet dhe zvogëlon riskun e irritimit ose ndjeshmërisë. Nëse keni bërë masazh fytyre, është zakonisht e sigurt të lani fytyrën tuaj pas trajtimit, nëse specialisti i bukurisë nuk thotë ndryshe. Përdorimi i një pastruesi të lehtë të fytyrës mund të ndihmojë në largimin e gjurmëve të vajit ose produkteve të përdorura gjatë masazhit.

Nëse përdorni grim të lehtë çdo ditë ose dëshironi një fytyrë të bukur për një eveniment të veçantë, është e rëndësishme të dini kur duhet të lani fytyrën tuaj për të mbajtur lëkurën tuaj të shëndetshme.

Nëse keni dëgjuar për grimin e përditshëm, duhet të lani fytyrën tuaj para se të shkoni në shtrat. Lënja e grimave gjatë gjumit mund të bllokojë poret, duke shkaktuar akne dhe një lëkurë të ndezur. Përdorni një pastrues të lehtë për të hequr grimin, pastaj përdorni toner dhe hidratues.

Pas një ngjarjeje të veçantë ose pas një grimi të rëndë që keni bërë, mund të duket i mbajtshëm që të shkoni drejt shtratit pa larë fytyrën tuaj. Megjithatë, është e rëndësishme të merrni kohën e duhur për të pastruar lëkurën tuaj në mënyrë të përshtatshme për të parandaluar aknen dhe për të ruajtur një lëkurë të shëndetshme. Filloni duke hequr grimin me një lëng pastrues ose ujë micelar, pastaj vazhdoni me një pastrues për të larguar mbetjet.

Trajtimet si laser, injeksionet e botoksit ose mbushësit dermikë mund të kërkojnë udhëzime të veçanta për pasojat e tyre për kujdesin e fytyrës.

Pas trajtimit me laser, është e rëndësishme të ndiqni udhëzimet e kujdesit për lëkurën nga dermatologu juaj. Mund t'ju rekomandohet të mos larësh fytyrën për një kohë për të siguruar shërmin e duhur të lëkurës. Kur të jetë e sigurt të lani fytyrën tuaj, përdorni një pastrues të butë dhe ujë të ngrohtë për të parandaluar irritimin e zonës së trajtuar.

Nëse keni injeksione botoks ose trajtime mbushëse dermike, dermatologu juaj do t'ju tregojë kur të lani fytyrën tuaj. Për shumicën e rasteve, mund të vazhdoni rutinën tuaj normale të kujdesit të lëkurës brenda 24 orëve pas trajtimit, por është e rëndësishme të shmangni frregimin ose masazhin e zonës së trajtuar.

Përdorni një pastrues të butë dhe pastrues të përshtatshëm për tipin tuaj të lëkurës. Mos përdorni ujë të nxehtë, pasi mund të hiqni yndyrat natyrale të lëkurës dhe të shkaktoni tharjen. Përdorni një peshqir të pastër për të tharë fytyrën tuaj në vend të fërkimit për të shmangur irritimin. Gëzoni që të mbani lëkurën tuaj të hidratuar dhe të balancuar. Nëse ndjeni skuqje, kruarje ose ndjesi të pakëndshme pasi keni larë fytyrën tuaj, ndaloni menjëherë dhe konsultohuni me një specialist të kujdesit të lëkurës.