Kremrat për zbardhjen e lëkurës?

Kremrat për zbardhjen e lëkurës?

Është ëndrra e shumë njerëzve për të hequr qafe njollat ​​e moshës, për t'u thënë lamtumirë papërsosmërive pas shtatzënisë në majë të dorës, faqeve ose ballit, madje edhe të keni lëkurë më të lëmuar.
Dëshironi lëkurë me një shkëlqim rrezatues dhe të ekuilibruar? Atëherë produktet me efekt zbardhues të lëkurës janë ideale për ju.
Shumë njerëz e barazojnë termin "zbardhje" me zbardhjen. Megjithatë, ky është një gabim. Zbardhja kimike e lëkurës i referohet një ndërhyrjeje mjekësore për dhëmbët ose lëkurën, ndërsa produktet me efekt zbardhues kanë një efekt balancues dhe korrigjojnë zonat e lëkurës që preken nga njollat ​​e moshës, çrregullimet e pigmentimit ose të ngjashme.
Prandaj, zbardhja do të thotë të krijosh një strukturë të barabartë të lëkurës dhe të mos zbardhosh fare. Këta kremra për fytyrën përdoren për ta bërë lëkurën më të lëmuar, për të rigjallëruar lëkurën e shurdhër, për të zvogëluar papërsosmëritë dhe për ta bërë lëkurën rrezatuese.
Nuk është e pazakontë që lëkura të duket e shurdhër dhe e shurdhër për shkak të faktorëve mjedisorë si rrezet e dëmshme UV, stresi dhe ndotja. Njollat ​​e pigmentimit ose papërsosmëritë gjithashtu kontribuojnë në tonin e pabarabartë të lëkurës. Gratë duhet t'i rezistojnë këtyre simptomave dhe të përdorin produkte zbardhuese në kujdesin e përditshëm të lëkurës. Përbërësit aktivë që gjenden në këto produkte bazohen kryesisht në formula dhe përbërës natyralë dhe bimorë.
Vitamina C, niacinamidi, rrënjët e jamballit ose ekstraktet e frutave janë përbërës aktivë që kontribuojnë në procesin e rigjenerimit të lëkurës dhe gjithashtu kanë një efekt stimulues. Asnjë përbërës nuk përdoret për të zbardhur pigmentimin e lëkurës apo edhe për të hequr grimcat prej saj.
Trajtimet zbardhuese, të rrënjosura në kozmetikën aziatike, janë pjesë e rutinës së përditshme të grave aziatike prej vitesh. Një çehre e lëmuar dhe e hollë është ideali i bukurisë këtu. Këto produkte kanë revolucionarizuar prej kohësh tregun global të kozmetikës. Më poshtë do të shpjegojmë se si të përdorim saktë produktet e ndryshme të kujdesit.
A vuani edhe ju nga lëkura e ndotur dhe e hollë në fytyrë? Prandaj, rekomandohet që fillimisht të përdorni një eksfolim të butë për të hequr qelizat e vdekura që e bëjnë lëkurën të zbehtë. Njihuni me kremin për zbardhjen e lëkurës Livben. Në rast të strukturës shumë të keqe dhe të pabarabartë të lëkurës, ju rekomandojmë të aplikoni kremin zbardhues dy herë në ditë pas pastrimit të fytyrës.
Kremrat Ndriçues: Pigmentimi i Lëkurës
Kremrat zbardhues synojnë ta bëjnë lëkurën më të pastër, qoftë lokalisht në zona të vogla ose në tërësi. Ato veprojnë me forma të ndryshme veprimi në melaninën, pigmentin e lëkurës.
Megjithatë, roli i këtij pigmenti të vlefshëm është thelbësor. Të gjithë e dinë se lëkura bëhet kafe kur ekspozohet në diell. Kur ekspozohet ndaj rrezeve UV, aktivizohet një mekanizëm për të aktivizuar prodhimin e melaninës, e cila më pas drejtohet në shtresat e sipërme të epidermës. Melanina vepron kështu si një fotombrojtës natyral.
Megjithatë, kremrat zbardhues të disponueshëm në treg nuk janë gjithmonë të padëmshëm dhe disa madje mund të jenë shumë të rrezikshëm për shëndetin. Çfarë përmbajnë dhe si përdoren? Në këtë artikull, ne ju tregojmë gjithçka.
Përdorimi i kremrave zbardhues të lëkurës
Kremrat për zbardhjen e lëkurës aplikohen në mëngjes dhe në mbrëmje në zonën që do të zbardhet. Duhen disa javë trajtim radhazi për të parë rezultatet e para.
Përdorimi i mbrojtjes UV me një indeks të paktën 20 është thelbësor edhe në dimër.
Parimet e veprimit të kremrave zbardhues të lëkurës
Përbërësit aktivë që gjenden në kremrat për zbardhjen e lëkurës janë tre llojesh:
Frenuesit natyrorë aktivë të tirozinazës, enzimës përgjegjëse për sintezën e melaninës,
Një veprim i butë peeling që heq gradualisht shtresat sipërfaqësore të lëkurës të prekura nga pigmentimi,
Përbërës aktivë që kanë një efekt ndriçues në lëkurë.
Rreziqet e kremrave për zbardhjen e lëkurës
Jo të gjithë kremrat zbardhues janë të padëmshëm. Disa përbërës aktivë, si kortikosteroidet dhe hidrokinoni, janë madje të rrezikshëm për shëndetin.
kortikosteroidet
Disa kremra me bazë kortizoni shmangen nga indikacioni i tyre primar terapeutik dhe përdoren për efektet e tyre zbardhuese në lëkurë.
Në recetën e tyre, këto produkte duhet të aplikohen vetëm për disa ditë. Megjithatë, ata që duan të zbardhin ngjyrën e lëkurës e përdorin atë për muaj apo edhe vite. Në afat të gjatë, lëkura bëhet më e hollë, humbet tonin e saj, bëhet e varur dhe e njollosur dhe imuniteti i saj dobësohet.
Përveç kësaj, produkti zhvillon sëmundje të tilla si diabeti dhe hipertensioni duke hyrë në gjak, si te njerëzit që marrin terapi me kortizon oral ose intravenoz.
hidrokinon
Hidrokinoni është një produkt që ndriçon lëkurën duke frenuar tirozinazën, enzimën përgjegjëse për sintezën e melaninës.
Që nga vitet 2000, hidrokinoni është konsideruar kancerogjen dhe i dëmshëm si për shëndetin e njeriut ashtu edhe për mjedisin. Për këtë arsye, ai është hequr nga preparatet e zakonshme kozmetike.
Përbërësit e sigurt të kremrave për zbardhjen e lëkurës
Sigurisht që ka përbërës të sigurt që punojnë për të ndriçuar lëkurën. Këta janë agjentë të butë zbardhues të bazuar në acide frutash ose vitamina.
Frenuesit natyralë të tirozinazës
Arbutina vjen nga gjethet e shqopës ose boronicës. Është një derivat i hidrokinonit, por më mirëdhe shkakton më pak dëmtime në lëkurë.
Resveratroli nga mani i bardhë dhe rrushi është gjithashtu një frenues i prodhimit të melaninës. Gjithashtu ka veti shumë të mira anti-radikale.
Eksfoliantë
Acidi glikolik vjen nga kallami i sheqerit, rrushi dhe panxhari.
Acidi Kojic vjen nga disa kërpudha.
agjentë ndriçues
Glabridina nga rrënjët e jamballit, acidi fitik nga gruri, tërshëra ose elbi dhe vitamina C kanë veti ndriçuese dhe anti-inflamatore.