Kujdesi për duart

Kujdesi për duart

Qoftë në transport apo në punë, duart tona janë vazhdimisht në kontakt me një mori mikrobesh dhe bakteresh për të përshëndetur.

Prandaj, higjiena e përsosur e duarve dhe kujdesi i duarve janë shumë të rëndësishme.

Lëkurë e brishtë

Nëse hedhim një vështrim më të afërt në anatominë e lëkurës së duarve, shohim disa ndryshime të dukshme me pjesën tjetër të trupit, gjë që shpjegon cenueshmërinë dhe prirjen e tyre ndaj tharjes:

Lëkura që mbulon pjesën e sipërme të dorës është shumë më e hollë dhe më e brishtë sepse ka shumë pak vaj atje.

Në dorë ka shumë pak gjëndra dhjamore, pra gjëndra që sekretojnë sebum. Prandaj, filmi mbrojtës është më pak i dendur, uji avullon më lehtë dhe duart thahen shpejt.

Lëkura e pëllëmbës është më e trashë për shkak të pranisë së vajit dhe shtresa korneum është gjithashtu më e trashë për ta mbrojtur atë nga goditjet e punës së përditshme.

Nuk ka gjëndra dhjamore ose qime në pëllëmbë, por ka shumë gjëndra që prodhojnë djersë, kështu që pëllëmbët ndjehen të djersitura.

Mbrojtja e duarve tuaja: kujdesi i duhur

Duart janë të brishta dhe duhet të mbrohen për të qëndruar të bukura dhe të buta. Për të shmangur acarimin dhe tharjen, rekomandohet:

veshja e dorezave gjatë trajtimit të sendeve shtëpiake ose larjes së enëve;

veshja e dorezave për t'u mbrojtur nga era dhe të ftohtit në dimër;

lani duart me ujë dhe sapun dhe thajini ato tërësisht;

mos abuzoni me solucionet hidro-alkoolike që thajnë lëkurën;

aplikimi i kremës disa herë në ditë në dimër;

pastroni duart një herë në javë.

produkte për kujdesin e duarve

Pas pastrimit të lëkurës, është e nevojshme të kujdeseni për lëkurën e duarve. Kjo fillon me një pastrim para se të aplikoni kremin.

Scrub duarsh: trajtim eksfolimi

Peeling-u javor i duarve largon qelizat e vdekura nga sipërfaqja e lëkurës, lëkurën e vogël në qoshet e thonjve dhe redukton kallot në pëllëmbë. Për një eksfolim efektiv:

mund të përdorni një qese specifike që shitet në dyqane, por ajo për lëkurën e trupit apo fytyrës është po aq e mirë dhe mund ta bëni vetë;

aplikoni produktin dhe insistoni në pëllëmbët, falangat dhe kutikulat;

lani duart me ujë të pastër përpara se t'i thani me kujdes;

Përfundoni trajtimin duke aplikuar një krem ​​mbrojtës për duar.

Krem duarsh: kujdes hidratues

Falë scrub-it, duart duhet të hidratohen dhe të ushqehen pasi të pastrohen nga lëkura e vdekur. Kremi bën të mundur depozitimin e një filmi mbrojtës në sipërfaqen e lëkurës për të parandaluar avullimin e ujit dhe tharjen e lëkurës. Rekomandohet përdorimi i produkteve që përbëhen nga:

një gjalpë ose vaj vegjetal: vaj bajame të ëmbël, gjalpë shea, gjalpë kakao për të ushqyer dhe mbrojtur lëkurën;

krem kundër diellit për të mbrojtur duart nga rrezet UV të diellit;

nuk përmban aroma artificiale dhe ngjyrues, shpesh alergjikë;

Nuk përmban konservues sintetikë të llojit “methylisothiazolinone”, i cili zëvendëson parabenin në shumë produkte kozmetike dhe është shumë alergjik.

Ku dhe kur duhet bërë kujdesi i duarve?

Për duar të buta dhe të mbrojtura, aplikoni shumë krem ​​hidratues çdo ditë, verë dhe dimër:

sapo të lind nevoja;

pas çdo larje duarsh;

Para se të shkoni në shtrat, aplikohet një shtresë më e trashë për të depërtuar gjatë natës.

Ashtu si kujdesi ndaj lëkurës, peeling-u duhet të bëhet një herë në javë, në shtëpi ose në një sallon bukurie.