Përzgjedhja e parfumeve për meshkuj

Përzgjedhja e parfumeve për meshkuj

Nëse jeni duke kërkuar për një parfum për meshkuj, është e rëndësishme të gjeni kohë për të gjetur një aromë që pasqyron imazhin tuaj. Në të vërtetë, zgjedhja e aromës nuk do të bëhet në të njëjtën mënyrë si, për shembull, zgjedhja e rrobave ose aksesorëve të modës. Një parfum i zgjedhur mirë pasqyron qenien tuaj të brendshme duke afirmuar dhe përmirësuar personalitetin tuaj. Për këtë arsye, është shumë e rëndësishme që të mos nxitoni kur zgjidhni një parfum dhe të mendoni mirë përpara se të blini parfumin tuaj për meshkuj.

Zgjidhni një parfum mashkullor sipas familjes së aromave

Disa meshkuj do të duan të ndryshojnë aromën e tyre sipas humorit, klimës ose ndryshimit të stinës, apo edhe sipas rastit. Nëse jeni tip i tillë dhe ju pëlqen të diversifikoni parfumin tuaj, është ende e rëndësishme të njihni familjen e aromave që i përkisni. Dhe kjo do t'ju lejojë të ruani një homogjenitet të caktuar nga një aromë në tjetrën. Gjithashtu do ta bëjë më të lehtë zgjedhjen tuaj të aromës për meshkuj. Këtu janë familjet e ndryshme të aromave ku mund t'u përkisni:

familja e agrumeve
familja fier
familje drunore
Familje orientale ose qelibar
familja chypre

Zgjedhja e parfumit mund të jetë e rëndësishme për një burrë ashtu siç është për një grua. Disa meshkuj do të duan të gjejnë një parfum "firmë" që do ta përdorin gjithmonë më vonë. Për shembull, ata mund të zgjedhin të njëjtën gamë parfumesh në forma të ndryshme: Eau de Toilette (EDT), Eau de Cologne (EDC) dhe Eau de Parfum (EDP). Kjo i lejon ata të ruajnë thelbin e tyre, ndërsa u ofron atyre një shumëllojshmëri të caktuar në baza ditore.

Zgjidhni një aromë mashkullore bazuar në trashëgiminë tuaj të nuhatjes

Nëse dëshironi të gjeni një parfum që përshtatet në mënyrë të përkryer me personalitetin tuaj në imazhin tuaj, ju jep besim dhe lë gjurmë rreth jush, duhet të kujdeseni të zgjidhni një parfum që ju prek dhe ju jep emocione intensive. Vetëm parfumet që lidhen me trashëgiminë tuaj të nuhatjes mund t'jua përcjellin këtë. Trashëgimia e nuhatjes është pellgu i të gjitha aromave të ankoruara në kujtesën tonë. Ndërtohet në një moshë shumë të hershme, para moshës 7 vjeçare dhe vazhdon të rritet gjatë gjithë jetës me një shumëllojshmëri përvojash shije dhe nuhatjeje.

Zgjedhja e parfumeve për meshkuj në dyqan

Nëse dëshironi të zgjidhni parfumin tuaj për meshkuj në një parfumeri, mos hezitoni të njoftoni konsulentët për llojin e aromës tuaj të preferuar. Mjaft diskrete, e fortë, që i përket kësaj apo asaj familjeje aromash. Ju gjithashtu mund t'u tregoni atyre për aromat që ju kanë prekur dhe mund të korrespondojnë me trashëgiminë tuaj të nuhatjes. Gjithashtu, mos ngurroni të gjeni kohë për të provuar parfumin ashtu siç duhet.

Zgjidhni një parfum mashkullor bazuar në personalitetin tuaj

Ju mund të zgjidhni parfumin tuaj për meshkuj sipas personalitetit tuaj ose karakterit të aromës.

Përzgjedhja e parfumeve sipas moshës suaj

Faktori më i rëndësishëm që duhet marrë parasysh kur zgjidhni një parfum për meshkuj është mosha. Parfumet janë të dizajnuara sipas fazave të ndryshme të evolucionit njerëzor. Një fëmijë nuk mund të përdorë të njëjtin parfum si një adoleshent. Po kështu, një 25-vjeçar nuk mund të përdorë të njëjtin parfum si një 70-vjeçar. Kjo vërtetohet nga fakti se temperamenti ynë ndryshon me moshën; shijet tona ndryshojnë dhe zgjedhjet tona ndryshojnë nga njëra moshë në tjetrën. Këtu janë disa rekomandime për parfumin e meshkujve sipas moshës për t'ju ndihmuar të zgjidhni:

Fëmijëria (deri në 12 vjeç): preferoni aroma të buta dhe qetësuese;

Adoleshenca (12-18 vjeç): preferoni aroma me aroma mashkullore;

Mosha e shkujdesur (19-30 vjeç): preferoni aromat e freskëta dhe gjallëruese

Mosha e pretendimit (30-39 vjeç): preferoni parfume me personalitet të fortë;

Mosha e shprehjes së joshjes (40-49 vjeç): preferoni parfume që shprehin joshjen dhe mashkullorinë;

Mosha e ekselencës (50-59 vjeç): preferoni parfumet e kujdesit personal dhe mashkullorisë;

Mosha e shijeve fikse (60 vjeç e lart): jepni përparësi klasikëve të shkëlqyer të parfumerisë;

Njeri trim

Së fundi, nëse dëshironi të jeni të guximshëm në përzgjedhjen tuaj të aromave dhe të orientoheni drejt një parfumi më të veçantë dhe më pak të zakonshëm, mund të jetë më mirë t'i drejtoheni parfumeve alternative ose parfumeve të veçanta. Kur kërkoni parfume unike, mund t'ju interesojnë parfumet me bazë druri oud, të cilët kanë shumë fuqi. Shumë marka kanë opsione parfumi që përmbajnë dru oud.

Nëse dëshironi të jeni origjinal dhe të mos kufizoheni në parfumet e meshkujve, mund ta zgjidhni parfumin tuaj nga aroma unisex apo edhe parfume femrash. Gjëja më e rëndësishme është të krijoni një alkimi midis personalitetit dhe lëkurës suaj. Kështu, një parfum femëror mund të bëhet më mashkullor në lëkurën e meshkujve.

Për më tepër, parfumet unisex tani kanë një përzgjedhje të gjerë të parfumeve të veçanta ose sekrete.

burrë mashkullor

Ai ka një personalitet të fortë. Prandaj, mund të tërhiqet nga lloje të ndryshme parfumesh. Nëse ai kërkon një grua sipas imazhit të tij, mund të preferohen shijet karizmatike të frutave, të cilat shpesh janë pikante dhe veçanërisht joshëse. Nga ana tjetër, nëse i pëlqen të shkëlqejë, mund të preferohen parfume më të buta, moderne dhe bashkëkohore.

njeri i kujdesshëm

Mashkulli i vëmendshëm dëgjon partneren e tij dhe shpesh joshet nga hiri dhe karizma e saj natyrale. Ideja, pra, do të ishte të theksoni pikën e përsosjes dhe modernitetit të mikut tuaj. Prandaj, parfumi perceptohet si një aksesor shtesë që plotëson një veshje. Në këtë rast mund të preferohet një parfum i shkëlqyer klasik apo femëror.njeri sportiv

Nga ana tjetër, atletet vlerësojnë femrat dinamike. Kështu, vitaliteti dhe shpirti juaj aktiv duhet të lindin pas jush. Ju mund të zgjidhni shije frutash me bazë agrume ose aroma perimesh që zbulojnë anën tuaj natyrale dhe rrezatuese.

Djalë qesharak

Burri qesharak e vlerëson më shumë të qenurit si veten e tij dhe të qenit i lehtë. Si rezultat, ajo i nënshtrohet freskisë së notave të luleve të zbukuruara me një nuancë erëze që është sinonim i entuziazmit. Me të gjithçka është çështje ekuilibri mes origjinalitetit dhe të qenurit vetvetja.

njeri romantik

Miqja juaj më romantike me siguri do të joshet nga gjestet e buta dhe ëmbëlsia. Nuk mungojnë opsionet në aromat romantike. Jasemini, trëndafili ose jargavani janë ndër aromat e preferuara me lule.

Njeri i zgjuar

Më në fund, burrat më të zgjuar dhe më mendjemprehtë do të preferojnë të mos bien në jetën e përditshme dhe të zbulojnë lloje të reja aromash. Kjo