Si trajtohen rrathët e zinj poshtë syve

Si trajtohen rrathët e zinj poshtë syve

Rrathë të errët me ngjyrë blu:

Lëkura e qepallave është më e holla në trup dhe nuk ka yndyrë nënlëkurore, muskuli orbicularis është ngjitur në lëkurë.

Problemi nuk është vetëm hollësia, struktura e lëkurës së qepallave nuk është e njëjtë, lëkura e qepallave është e varfër në gjëndra dhjamore dhe për këtë arsye jashtëzakonisht e prirur ndaj dehidrimit.

Hollësia e kësaj lëkure do të thotë që enët dhe muskuli orbicularis mund të shihen me transparencë. Duhet të dini se nuk jemi të gjithë të barabartë përballë rrathëve blu dhe ato janë pak a shumë të dukshme sipas karakteristikave të lëkurës së çdo personi. Megjithatë, një mënyrë jetese e shëndetshme mund të kufizojë praninë e rrathëve blu.

Ata kanë nevojë për shumë pushim, sepse e dinë që muskujt e syrit punojnë vazhdimisht deri në 15,000 herë në ditë. Nëse nuk shërohen mjaftueshëm, rrjeti venoz zgjerohet, duke rritur praninë e unazave blu.

Ushqimi gjithashtu ka një rol për të luajtur, jo në të vërtetë në shërimin, por kryesisht në parandalimin e përkeqësimit. Në fakt, nëse enët bëhen shumë të depërtueshme, depozitat e hemosiderinës do të grumbullohen dhe do të përkeqësojnë ngjyrën e zonës së syve.

Kujdesi për lëkurën për rrathët e zinj

Retinol:

Serumet ose kremrat me retinol ndihmojnë në trashjen e dermës dhe pakësojnë njollat ​​e rrathëve të errët të shkaktuar nga prania e muskulit nënlëkuror orbicularis.

Kafeina:

Serumet me kafeinë janë interesantë për të kufizuar vazodilatimin, kafeina mund të sigurojë vazokonstriksion për të reduktuar pamjen e venave dhe për të reduktuar edemën. Serumet e çajit jeshil kanë tendencë të përmirësojnë qarkullimin dhe kanë veti antioksiduese.

Rrathët e errët kafe:

Rrathët e errët janë kryesisht kafe, por ato gjithashtu mund të kthehen në të verdhë ose kafe.

Ato shkaktohen kryesisht nga akumulimi i melaninës që gjendet në lëkurë. Ato shkaktohen kryesisht nga dy faktorë. Nga njëra anë, hollësia e lëkurës, e cila, siç e kemi thënë më parë, zbulon lehtësisht praninë e melaninës së tepërt në epidermë.

Shkaqet e rrathëve të errët:

Dielli:

Nga ana tjetër, skaji i orbitës është një zonë veçanërisht e ekspozuar ndaj UV-së dhe për këtë arsye është më e ndjeshme ndaj hiperpigmentimit. Kështu do të kuptoni se është shumë e rëndësishme të mbroni veten nga dielli dhe, nëse është e mundur, të përdorni një krem ​​me ngjyrë me oksid hekuri për t'u mbrojtur nga drita e dukshme.

Mbrojtja nga dielli është alternativa më e mirë në luftën kundër rrudhave dhe njollave në fytyrë dhe veçanërisht rreth syve.

Arsyet e tjera:

Megjithatë, ka edhe hiperpigmentime gjenetike, veçanërisht në Indi ose Azi, dhe duke ditur nëse ky hiperpigmentim është gjenetik apo i fituar, një mënyrë për të treguar është se hiperpigmentimi do të prekë edhe qepallën e sipërme. Një faktor tjetër që mund të shkaktojë hiperpigmentim reaktiv është fërkimi i qepallave për shkak të acarimit. Prandaj, është e nevojshme të kërkohen dhe shmangen shkaqet e alergjive, të cilat gjithashtu mund të kontribuojnë në grumbullimin e limfës në qepallat e poshtme.

Kujdesi për lëkurën për rrathët e errët "kafe".

Trajtimet kozmetike shpesh kërkojnë një kohë të gjatë për të arritur rezultate. Nuk ka krem ​​mrekulli por sigurisht përbërës aktivë që mund t'i reduktojnë në mënyrë mjaft efektive.

Vitamina C:

Një serum i vitaminës C do të ndikojë në njollat ​​e errëta dhe hiperpigmentimin duke rregulluar lëvizjen e melanociteve. Ana negative është se vitamina C e pastër duhet të jetë në një PH acid për të qenë efektive, dhe kjo mund të shkaktojë acarim te disa njerëz. Nëse nuk e duroni dot vitaminën C të pastër, mund të përdorni një derivat të vitaminës C që do të jetë shumë më pak irrituese.

Retinol:

Një serum ose krem ​​i vitaminës A dhe derivatet e tij do të ndalojnë hiper-prodhimin e melaninës duke rregulluar aktivitetin e melanociteve.

Pasuri të tjera interesante:

Një serum ose krem ​​niacinamide është i dobishëm pasi redukton transferimin e melaninës nga melanocitet në sipërfaqen e lëkurës. Prandaj, vitamina B3 është efektive në trajtimin e hiperpigmentimit diellor. Një fushë tjetër me interes të niacinamidit është se rrit praninë e ceramideve, të cilat janë shumë të dobishme për zonën e syve, e cila është e varfër në gjëndrat dhjamore.

Përbërës aktivë interesantë janë edhe acidi glikolik ekzoliant, acidi laktik, PHA.

Acidi azelaik, i cili gjithashtu ndikon në hiperpigmentim.

Produkt organik me origjinë natyrore si Bakuchiol

Mos harroni për grimin apo grimin, i cili është gjithmonë një opsion i mirë, pasi trajtimi i rrathëve të errët është i gjatë dhe shpesh i pjesshëm.