acidi hialuronik

acidi hialuronik

Hialuronik Asiti, ndezja më e mirësimë, zbutëse dhe hidratuese e lëkurës. Ajo ofron kaq shumë përfitime për lëkurën tonë saqë molekula është bërë e pa zëvendësueshme. Në këtë artikull, do të mësoni për cilësitë anti-plakje të Acidit Hialuronik.

Acidi Hialuronik është molekula kryesore në luftën kundër rrudhave në produktet kozmetike. Përveç kësaj, ajo përdoret edhe si substancë mbushëse në mjekësinë estetike. Edhe pse është dozuar saktësisht në një produkt bukurie, substancat aktive janë shumë të fuqishme. Bethsabée Coutaz, Drejtoreshë Shkencore e laboratorëve Dr Pierre Ricaud, përgjigjet pyetjeve të bëra në rrjetet sociale.

Çfarë është Acid Hialuronik dhe çfarë efekti ka në lëkurën tonë? Acidi Hialuronik është një sheqer i madh që gjendet natyrshëm në lëkurë dhe përmban ujin në një peshë deri në 1000 herë të saj, duke e bërë lëkurën të duket e përplotë. Si elastina dhe kolagjeni, që i japin lëkurës elasticitet dhe përmbajtje, Acid Hialuronik është përgjegjës për pamjen e përplotë të fëmijëve, me një shembull të shquar të qafës së hipit. Me kalimin e viteve, dinamika e sintezës së Acidit Hialuronik ngadalësohet dhe cilësia e saj zvogëlohet. Si rezultat, lëkura humbet densitetin e saj dhe shfaqin rrudhat dhe linjat e holla.

Në mjekësinë estetike, bëjmë injeksione të Acidit Hialuronik në pjesët ku dëshirojmë të rikthejmë volumin dhe të përfitojmë një lëkurë të butë dhe të përplotë. Kështu, për shembull, përdorim Acid Hialuronik me peshë molekulare të lartë, që është shumë viskoz në faqet, dhe Acid Hialuronik me peshë molekulare të ulët, i cili është më i lëngshëm, për rrudhat e holla nën sy. Në kozmetikë, veçanërisht në kujdesin anti-plakje, Acid Hialuronik natyral me peshë molekulare të lartë vepron vetëm në sipërfaqe dhe ofron vetëm efekte zbutëse dhe hidratuese, pasi nuk mund të depërtojë thellë. Prandaj, ne e kombinojmë atë me Acid Hialuronik me peshë molekulare të ulët, që mund të depërtojë në shtresat më të thella të lëkurës dhe të rrisë sintezën e Acidit Hialuronik të lëkurës, duke treguar efektet parandaluese të plakjes.

Acidi Hialuronik është i përshtatshëm për të gjitha tipet e lëkurës, veçanërisht për lëkurën e ndjeshme dhe shumë të thatë? Acidi Hialuronik është i përshtatshëm për të gjithë, përfshirë edhe ata me lëkurë të ndjeshme dhe të gjitha tipet e lëkurës. Ky molekul është mjaft i mirë tolerues dhe siguron hidratim dhe zbutje të shkëlqyeshme. Edhe pse mendohet se lëkurat e kombinuara dhe të yndyrshme kanë nevojë më pak për hidratim, kjo nuk është e vërtetë. Përkundrazi, ai është një faktor që rregullon gjendjen hipersebore. Është gjithashtu i përshtatshëm për lëkurën e thatë dhe të ndjeshme. Megjithatë, në këtë rast, për komoditet më të madh, rekomandohet kombinimi i Acidit Hialuronik me lëndë yndyrore.

Efektet e Acidit Hialuronik dhe kur duhet të filloni ta përdorni krem ​​me Acid Hialuronik? Natyrisht, mosha është një faktor vendimtar në paraqitjen e rrudhave, por duhet të marrim parasysh edhe faktorët gjenetikë dhe mjedisinë që përcaktojnë për shkëlqimin e rrudhave, si stili i jetesës dhe ushqimi. Prandaj, ata që duhan duhanin e tyre do të shohin rrudhat e tyre të shfaqura, veçanërisht ato në përqafimin e buzëve, ose fansat e ekranëve që janë ekspozuar kronikisht ndaj dritës blu do të kenë një lëkurë më të matë dhe më shumë rrudha në përgjithësi. Acid Hialuronik parandalon shfaqjen e parë të rrudhave duke hidratuar intensivisht lëkurën. Prandaj, është e rëndësishme të fillosh të përdorësh serume ose krema me Acid Hialuronik me peshë molekulare të lartë në një moshë të re.

Gjithashtu, Acid Hialuronik është një gëzim për lëkurën nga ana e komoditetit! Duke e përdorur kujdesin e fytyrës me Acid Hialuronik në bazë të përditshëm, efektet bëhen të dukshme. Lëkura bëhet më elastike, më komode dhe më e përplotë. Duke bërë kështu, një person kufizon pamjen e rrudhave dhe shenjave të plakjes. Nga moshat 30-35 vjeç, Acid Hialuronik ka një rol në zbutjen dhe mbushjen e rrudhave nga brenda. Prandaj, është e rëndësishme përdorimi i molekulave të forta si Acid Hialuronik me peshë molekulare të ulët ose ekstrakte bimore si flavonoidet e astragalit. Në fund të fundit, kemi të gjithë një arsye të mirë për të aplikuar një krem ​​ditore me Acid Hialuronik.

Stresi: Efektet e tij në rrudhat dhe si të korrigjohen ato? Expozomi është një term që përshkruan të gjitha elementet mjedisore (UV, ndotja, dritat blu) dhe të brendshmet (ushqimi, hormonet, mikrobiota, etj.) që jemi të ekspozuar gjatë jetës sonë. Ky koncept është zgjeruar në faktorët e tjerë të brendshëm si stresi. Dhe vështirësitë që lidhen me jetesën intensive emocionale. Ka treguar se stresi ndikon në lëkurën tonë, duke shkaktuar produksion të lartë të kortizolit, i cili dihet se zvogëlon prodhimin e Acidit Hialuronik dhe përshpejton shfaqjen e rrudhave. Produktet tona kundër plakjes që përmbajnë Acid Hialuronik janë:

Kremi anti-plakje i butë: synon të gjitha llojet e rrudhave, duke përfshirë edhe ato të thella. Tekstura e butë ofron një efekt zbutës të menjëhershëm. Serumi anti-plakje aktivues: ofron një ndjesi të vërtetë të relaksimit për lëkurën, falë formulës lehtë dhe kremës. Kremi i butë i përkujdesjes rreth syve anti-plakje: zbut rrudhat nën sy. Rregullon zonën e ndjeshme të rrethit të syve, duke e bërë atë më të butë, më të përplotë dhe më të hapur. Cila është dallimi midis kremes me Acid Hialuronik dhe trajtimit me kolagen? Acidi Hialuronik është një polimer sheqeri që absorbueshëm dhe i cili ka një strukturë 3D. Ai është thelbi i lëkurës. Ndërsa kolageni është një fibrë që përpiqet të rezistojë tërheqjes dhe ka funksion struktural. Ai është struktura skeletike e trupit tonë. Në krah, kolageni përdoret për të strukturuar lëkurën, ndërsa Acid Hialuronik për të përplotë lëkurën. Këto dy molekula janë komplementare.

Çfarë është e veçanta për produktet e Acidit Hialuronik të Livben dhe ku mund të gjeni ato? Ne përdorim forma të ndryshme natyrore të Acidit Hialuronik që synojnë sipërfaqen e lëkurës, epidermin, dhe dermin. Njëri prej tyre ndihmon në korrigjimin e rrudhave të shkaktuara nga stresi kur kombinohet me silikon. Në të njëjtën kohë, ne vendosëm të përdorim Acid Hialuronik me peshë molekulare të lartë dhe të ulët:

Acidi Hialuronik me peshë molekulare të lartë është një substancë aktive e madhe. Ajo lëviz në sipërfaqen e lëkurës dhe ndihmon në mbrojtjen e lëkurës nga humbja e lagështisë. Efekti i saj mbushës është ideal për shfaqjen e parë të rrudhave dhe linjave të holla. Ajo sjell freski në serumet hidratuese për një cilësi të lëkurës të shkëlqyeshme. Acidi Hialuronik me peshë molekulare të ulët është një mikromolekulë. Ky substancë aktive aktivizon sintezën e natyrshme të Acidit Hialuronik: efekti refleksuar është i garantuar!

Zgjidhjet tona anti-plakje me Acid Hialuronik Zbuloni trajtimet efektive anti-plakje. Mund të gjeni një serum anti-plakje, një krem ditore zbutës, kujdesin ditore dhe produktet për rrethin e syve. Për rezultate më të mira, aplikoni produktet e bukurisë në lëkurën e pastër pasi të përdorni produktet tona të pastrimit të fytyrës.

Acidi Hialuronik është një nga pjesët e pakontestueshme të një rutine të kujdesit të lëkurës kundër plakjes. Si një substancë aktive kryesore kundër rrudhave, ajo hidraton, zbut, dhe mbush lëkurën. Acidi Hialuronik zvogëlon shenjat e plakjes në lëkurë.