Çfarë është trajtimi me keratin?

Çfarë është trajtimi me keratin?

Trajtimi me keratinë bëhet në mënyrë që të keni fijet sa më të lëmuara në vend të flokëve të dëmtuar dhe të konsumuar.

Synohet që flokët tuaj të dëmtuar të kenë një pamje të lëmuar, më të plotë dhe të gjallë pas trajtimit me keratinë.

Një proteinë e quajtur keratin aplikohet midis fijeve të flokëve. Është procesi i mbushjes së hapësirave të dëmtuara të keratinës në flokët tuaj me kalimin e kohës me trajtime të tilla si tharja, drejtimi dhe lyerja.

Pas trajtimit me keratinë, flokët tuaj mund të jenë më të drejtë dhe më të lehtë për t'u formësuar. Proceset si stilimi i flokëve dhe krijimi i kaçurrelave do të jenë shumë më të lehta.

Trajtimi me keratin mund të zgjasë deri në 6 muaj.

Çfarë duhet t'i kushtoni vëmendje pas trajtimit me keratin?

1. Mbani flokët tuaj të thatë

Kur shkoni te parukierja juaj për trajtimin e keratinës, pyesni se sa kohë duhet të shmangni kontaktin me ujin. Sepse kjo kohë ndryshon në procese të ndryshme të trajtimit të keratinës.

2. Përdorni shampo dhe kondicioner pa sulfate

Kur lani flokët, përdorni shampo dhe balsam pa sulfate. Produktet e sulfatuara dëmtojnë trajtimin e keratinës. Ne ju rekomandojmë të shikoni shamponat pa sulfate Livben dhe kondicionerët pa sulfate. Pastron butësisht dhe zbut flokët tuaj. Ju duhet të shmangni përdorimin e shampove shumë të forta që do të dëmtojnë trajtimin tuaj me keratin.

3. Mos i lani flokët shpesh pas trajtimit me keratin Pas trajtimit me keratinë, flokët tuaj nuk duhet të jenë në kontakt me ujin për 3 ditë. Kjo periudhë mund të ndryshojë në varësi të përmbajtjes së trajtimit. Pas kësaj periudhe, përpiquni të mos i lani flokët çdo ditë.

4. Mbani flokët tuaj të ulur për një trajtim me keratin pas trajtimit

Gjatë 3 ditëve të para pas trajtimit me keratinë, flokët tuaj do të jenë mjaft të prekshëm. Për këtë arsye, është e rëndësishme që flokët tuaj të mos jenë të rrudhosura dhe të lira.

5. Bëhu me stil Ju mund të relaksoheni pas 3 ditësh pas trajtimit me keratin. Tani do të jetë shumë e lehtë të stiloni flokët.

6. Përdorni këllëf jastëku mëndafshi Flokët tuaj janë më të prirur për t'u dëmtuar në kontakt me një këllëf jastëku pambuku. Për këtë arsye, ju rekomandojmë të përdorni një këllëf jastëku mëndafshi.

7. Tharni flokët pas stërvitjes Djersa është një nga faktorët që mund të dëmtojë trajtimin e keratinës. Nëse flokët tuaj djersiten gjatë aktiviteteve tuaja sportive, është e rëndësishme t'i thani flokët me tharëse flokësh pa humbur kohë pas stërvitjes.