Për çfarë përdoret serumi?

Për çfarë përdoret serumi?

Serumi ofron gjithçka që i nevojitet lëkurës duke rritur efektivitetin e trajtimit që do të aplikohet më vonë.

Nëse mjafton vetëm kremi i ditës, nuk mund të plotësohen të gjitha nevojat. E njëjta gjë me kremin e natës, edhe nëse ky i fundit funksionon më mirë, gjatë gjumit, në një kohë kur epiderma funksionon më shumë.

  Megjithatë, nuk duhet të harrojmë se këto lëvizje bukurie nuk ia vlejnë kurrë një trajtim të vërtetë të lëkurës në tërësi, e cila përbëhet nga një scrub, konturet e syve, serumi dhe kremi.

Një koncentrat i vërtetë i përbërësve aktivë, serumi është një trajtim global që përgatit lëkurën e fytyrës tuaj për të marrë dhe forcuar efektin e trajtimeve të tjera kozmetike. Është një trajtim plotësues, një lloj "shtrese rreshtimi" që do të rrisë ngjitjen dhe do të plotësojë efektivitetin e trajtimit kryesor. Në fakt, formulimet e serumit përmbajnë më pak ujë se kremrat dhe, anasjelltas, janë më të pasura me përbërës aktivë.

Serumi përdoret çdo ditë, por mund të aplikohet edhe për të korrigjuar papërsosmëritë e rastit (skuqje, puçrra fytyre, etj.).

Nga cila moshë përdoret serumi?

Nuk ka moshë reale për të filluar aplikimin e serumit në fytyrë. Por është e nevojshme të zgjidhni një serum të përshtatur me nevojat e lëkurës tuaj.

Nga mosha 20 deri në 30 vjeç, qëllimi kryesor është hidratimi dhe mbrojtja nga efektet e dëmshme të radikaleve të lira, të cilat janë burimi i plakjes së parakohshme të lëkurës. Ju gjithashtu mund të zgjidhni serume më të synuara për lëkurën e papërsosur, siç janë serumet Livben. Të përbërë nga përbërës aktivë natyralë, këto serume ribalancojnë lëkurën dhe largojnë papërsosmëritë si puçrrat e vogla, acarimet, pikat e zeza, sebumin e tepërt brenda 48 orëve dhe pa e tharë lëkurën apo duke lënë shenja të kuqe.

Cilat janë llojet e ndryshme të serumeve?

Serumet kundër plakjes dhe kundër pikave të zeza tani përfshijnë serume për lëkurë të brishtë, lëkurë të papërsosur dhe madje edhe lëkurë të dehidratuar. Ekzistojnë gjithashtu serume të formuluara posaçërisht për të përmbushur nevojat shumë të synuara të zonave specifike të fytyrës. Kujdesi kundër rrathëve të errët, serumet kundër fryrjes etj.

A duhet të rregullohet serumi im për llojin tim të lëkurës?

Po. Ashtu si kujdesi juaj ditën dhe natën, serumi juaj i fytyrës duhet t'i përshtatet llojit dhe nevojave të lëkurës suaj.

Në moshën 20-vjeçare, lëkura shkëlqen nga shëndeti, por ndonjëherë mund të shfaqë pak sebum të tepërt. Prandaj, është e rëndësishme të mos e mbingarkoni atë shumë.

Në moshën 30-vjeçare, ndonjëherë lëkura humbet shkëlqimin e saj dhe mund të fillojnë të shfaqen shenjat e para të plakjes së lëkurës. Ju mund të kaloni në produktet tona që i rikthejnë vitalitetin lëkurës që është bërë e zbehtë për shkak të ndotjes, mungesës së diellit ose stresit.

Ashtu si me produktet e tjera të kujdesit të lëkurës, nuk është e nevojshme të përdorni serumin e së njëjtës markë, por preferohet të përdorni produkte për kujdesin e lëkurës që janë të pajtueshme me njëri-tjetrin. Në Livben, serumet tanë janë krijuar për t'u kombinuar me hidratuesit tanë për të përshtatur rutinën tuaj sipas nevojave të lëkurës tuaj.

Cilin serum fytyre të zgjidhni nga 40 vjeç?

Pas moshës 40 vjeçare fillojnë të shfaqen rrudhat dhe vijat e imëta dhe nuk është e pazakontë që disa njolla të errëta të shfaqen njëherësh. Shikoni serumet tona të krijuara për lëkurën që ka nevojë për një kurë të mirë të vitaminës C. Paralelisht, rekomandohet shumë përdorimi i mbrojtjes ditore nga dielli (të paktën SPF 30) pasi dielli është faktori i parë.

Cilin serum fytyre të zgjidhni pas të 50-tave?

Lëkura e pjekur ka nevojë për nivelin më të lartë të kujdesit ndërsa nevojat e saj ushqyese rriten... Është koha të zgjidhni një serum global kundër plakjes për fytyrën që mund të nxisë prodhimin tuaj të kolagjenit dhe të shtrëngojë epidermën tuaj.

Si të përdorni serumin e fytyrës?

Serumi i fytyrës aplikohet në lëkurë të pastruar paraprakisht dhe pa make-up. Ju mund ta përdorni serumin tuaj në mëngjes dhe në mbrëmje sipas nevojave tuaja. E përgatitur në këtë mënyrë, lëkura juaj do të jetë gati për të marrë trajtimet e ndryshme që përbëjnë rutinën tuaj. Nëse preferoni ta aplikoni serumin e fytyrës vetëm një herë në ditë, veçanërisht nëse është një serum kundër plakjes, zgjidhni atë në mbrëmje, sepse rinovimi i qelizave ndodh ndërsa ne flemë.

Gjesti është shumë i rëndësishëm për të forcuar efektin e serumit të fytyrës tuaj. Filloni duke marrë 2 deri në 3 pika të serumit që do të ngrohni në pëllëmbën e dorës. Më pas lëmoni nga qendra e fytyrës për të lejuar që aplikacioni juaj të depërtojë. Insistoni në zonat me nevoja të veçanta (rrudha, vija të holla, puçrra, etj.) duke ushtruar presion të lehtë. Pasi prisni disa minuta, aplikoni kujdesin tuaj të ditës ose të natës.