Kako koristiti serum i krem za kožu

Kako koristiti serum i krem za kožu

Pastroni lëkurën tuaj: Përdorni një pastrues të butë që përshtatet me llojin tuaj të lëkurës për të hequr të gjithë plehrat, yndyrën dhe ndotësit nga lëkura juaj. Pastaj thajeni lëkurën me një peshqir të pastër.

Aplikoni serum: Merrni një sasi të vogël serumi në gisht. Aplikoni butësisht serum në fytyrën dhe qafën tuaj duke përdorur cepin e aplikatorit. Lëreni serumit të shërojë plotësisht në lëkurën tuaj para se të aplikoni produkte të tjera.

Aplikimi i kremës: Pasi të jetë përpunuar plotësisht serumi, aplikoni një sasi të barabartë kreme në ballinë, faqet, nën qafen dhe në zonën e qafës. Masazhoni kremën në lëkurë me lëvizje të lehta qarkulluese derisa të absorbohet plotësisht.

Krem kundër diellit: Nëse përdorni këto produkte gjatë ditës, përdorni një krem kundër diellit të cilin përmban SPF 30 ose më shumë për të mbrojtur lëkurën tuaj nga rrezet e dëmshme të UV-së. Aplikoni kremën kundër diellit si hapin e fundit të rutinës suaj të kujdesit të lëkurës dhe sigurohuni që të mbuloni të gjitha zonat e hapura të lëkurës suaj.

Frekuenca e përdorimit: Për rezultate më të mira, përdorni serumin dhe kremën dy herë në ditë, në mëngjes dhe në mbrëmje.

Pastroni fytyrën tuaj: Filloni duke pastruar fytyrën tuaj me një pastrues të butë që përshtatet me tipin tuaj të lëkurës. Pastaj thajeni fytyrën tuaj me një peshqir të pastër.

Aplikoni serum: Merrni një sasi të vogël serumi në gisht. Aplikoni serum në fytyrën dhe qafën tuaj duke përdorur lëvizje rrethore të buta. Lëreni serumit të shërojë në lëkurën tuaj para se të aplikoni produkte të tjera.

Aplikimi i kremës: Pas absorbimit të plotë të serumeve, aplikoni një sasi të vogël kreme në fytyrën dhe qafën tuaj. Shtypni butësisht kremën në lëkurë duke përdorur lëvizje nga poshtë lart derisa të absorbohen plotësisht.

Mbrojtja nga dielli: Nëse përdorni këto produkte gjatë ditës, është e rëndësishme të përdorni një krem kundër diellit me SPF 30 ose më shumë. Aplikoni kremën kundër diellit si hapin e fundit të rutinës suaj të kujdesit të lëkurës dhe sigurohuni që të mbuloni të gjitha zonat e hapura të lëkurës suaj.

Frekuenca e përdorimit: Për rezultate më të mira, përdorni serumin dhe kremën dy herë në ditë, në mëngjes dhe në mbrëmje. Konsistencën është çelësi për të arritur avantazhet më të mira të kujdesit të lëkurës.

Rregullimi: Kushtoni vëmendje se si reagon lëkura juaj ndaj produktit. Nëse përjetoni irritim ose ndjeshmëri, reduktoni frekuencën e përdorimit ose ndaloni përdorimin e plotësisht. Gjithashtu, konsideroni këshillimin e një dermatologu për rekomandime specifike për kujdesin e lëkurës.

Mbajtja: Mbani serumin dhe kremat në një vend të freskët dhe të thatë, larg dritës direkte të diellit, për të mbajtur efikasitetin e tyre.